Brak produktów
Podane ceny są cenami brutto
5907814662903
Zapytaj o produktProdukt chwilowo niedostępny
Ostatnie egzemplarze!
Data dostępności:
Skład:
fasolka kidney* 100% (*składniki ekologiczne objęte certyfikatem kontroli).
Ekologiczna fasola Kidney (nerkowata) zaliczana jest do roślin strączkowych. Nazwa fasolki pochodzi od nerkowatego kształtu nasion. Jest doskonałym źródłem białka roślinnego. Wyśmienicie nadaje się do wielu zup i potraw jednogarnkowych np. chili con carne oraz jako składnik sałatek zarówno na ciepło jak i na zimno, a po zmiksowaniu do past i pasztetów.
Sposób przygotowania:
fasolę należy przepłukać i zalać zimną wodą do namoczenia na co najmniej 12 godzin. Następnie gotować do miękkości w świeżej, nieosolonej wodzie, z dodatkiem glonu kombu (ułatwia trawienie). Fasolę solimy dopiero pod koniec gotowania, ewentualnie można dodać sos sojowy.
WARTOŚĆ ODŻYWCZA
Wartość odżywcza w 100 g:
Wartość energetyczna - 337 kcal (1420 kJ) kJ / kcal
tłuszcz - 1.60 g
węglowodany - 47.80 g
białko - 21.30 g
INFORMACJA ALERGENNA
Produkt może zawierać alergeny: gluten, orzeszki ziemne i inne orzechy, sezam, soję oraz mleko (łącznie z laktozą) ze względu na konfekcjonowanie w zakładzie, w którym paczkowane są surowce zawierające ww. alergeny.
SZCZEGÓŁY
Certyfikat bio : jest
Inne filtry : PRODUKT WEGETARIAŃSKI
Kraj producenta : Polska
Kraj pochodzenia składników : Chiny