Brak produktów
Podane ceny są cenami brutto
5907814660701
Zapytaj o produktDostępny
Ostatnie egzemplarze!
Data dostępności:
Skład:
fasolka mung* 100% (*składniki ekologiczne objęte certyfikatem kontroli).
Ekologiczna fasola mung jest jedną z najbardziej wartościowych gatunków fasoli. Niezwykle pożywna, jest doskonałym źródłem białka roślinnego.
Sposób przygotowania:
fasolę należy moczyć w zimnej wodzie przez kilka godzin, następnie ugotować z dodatkiem glonu kombu w świeżej, nieosolonej wodzie. Tak ugotowana smakuje najlepiej z warzywami i kaszami, także jako dodatek do zup lub w postaci kiełków np. do sałatek.
WARTOŚĆ ODŻYWCZA
Wartość odżywcza w 100 g:
Wartość energetyczna - 312 kcal (1317 kJ) kJ / kcal
tłuszcz - 1.30 g
węglowodany - 43.60 g
białko - 23.60 g
INFORMACJA ALERGENNA
Produkt może zawierać alergeny: gluten, orzeszki ziemne i inne orzechy, sezam, soję oraz mleko (łącznie z laktozą) ze względu na konfekcjonowanie w zakładzie, w którym paczkowane są surowce zawierające ww. alergeny.
SZCZEGÓŁY
Certyfikat bio : jest
Inne filtry : PRODUKT WEGETARIAŃSKI
Kraj producenta : Polska
Kraj pochodzenia składników : Etiopia