Kategorie Bloga

Główna

Miód Manuka MGO™ 250+ 250g MANUKA HEALTH

9421023620685

Manuka Health »

Zapytaj o produkt
Dostępność produktu:

Produkt chwilowo niedostępny

101,90 zł

Więcej informacji

Miód Manuka MGO™ 250+ 250g



Nowozelandzki, Miód Manuka MGO™ 250+ w małym, 250 gramowym słoiku. Charakteryzuje się wysoką, certyfikowaną zawartość methylglyoxalu na poziomie 250 mg/kg (MGO™ 250+). Stężenie methylglyoxalu w zwyczajnych miodach wynosi od 1 do 10 mg/kg. Informacje o certyfikacie MGO™

Wysokie stężenie methylglyoxalu, który występuje tylko w niektórych miodach Manuka, jest źródłem najcenniejszych właściwości tego produktu:

  • wg. profesora Thomasa Henle wysokie stężenie methylglyoxalu w miodzie Manuka wpływa wyjątkowo korzystnie na poprawę i utrzymanie dobrego stanu układu pokarmowego

  • dobroczynne działanie dla układu immunologicznego

  • pomocny w dbaniu o zdrowy stan skóry

Zalecane spożycie:

1-2 łyżeczek 3 razy dziennie przed posiłkiem. Opakowanie 250g przy spożywaniu trzech łyżeczek dziennie wystarcza na około dwa tygodnie.

Naukowo potwierdzone właściwości

Miód Manuka MGO™ jest produkowany przez pszczoły żywiące się nektarem z kwiatów rośliny o nazwie Manuka (Leptospermum scoparium), która rośnie tylko w Nowej Zelandii. Przez wiele lat wyjątkowe właściwości miodu Manuka były rozpoznawane i mierzone z wykorzystaniem testów, które dawały wyniki o dużych odchyleniach. Właściwe źródło aktywności miodu Manuka pozostawało niezbadane przez niemal 15 lat. Przełomu dokonała grupa naukowców kierowana Profesora Thomasa Henle z Politechniki w Dreźnie, w Niemczech.

Po raz pierwszy jesteśmy w stanie jednoznacznie stwierdzić, że za unikatowe właściwości miodu Manuka bezpośrednio odpowiedzialny jest naturalnie występujący w nim methylglyoxal.” - Prof. Thomas HenlePolitechnika Drezdeńska, 2008

(zgłoszone do czasopisma Molecular Nutrition and Food Research, w styczniu 2008 roku:oryginalny tekst w języku angielskimrozmowa z prof. Henle w języku polskim)

Badanie naukowa wykazały, że Miód Manuka MGO™ jest jak dotąd jedynym produktem żywnościowym na świecie, w którym znaleziono tak znaczne stężenie naturalnie występującego methylglyoxalu -  na poziomie od 30 mg/kg do ponad 800 mg/kg. Dla porównania, zawartość tego składnika w innych występujących na świecie miodach waha się od 1 do 10 mg/kg, średnio 3,1 mg/kg.

Naukowcy, którzy zbadali właściwości Miodu Manuka MGO™, zalecają spożywanie miodu o zawartości minimum 100 mg methylglyoxalu na kg (MGO™ 100+).

Produkt

Methylglyoxal, mg/kg

Miód Manuka

30-800 +

Inne miody

0-10

Inne produkty żywnościowe

0-50

Więcej o miodzie manuka :

http://www.miodymanuka.pl/pl/n/42

Skład:

100% nowozelandzki miód manuka

Zawartość:

250g

Producent:

Manuka Health New Zealand Limited

Produkty powiązane