Gorzkie jądra pestek moreli, na raka, amigdalina B17 MojaNatura.pl

Kategorie Bloga

Główna

Gorzkie jądra pestek moreli 150g INTENSON

5903240278138

Intenson »

Zapytaj o produkt
Dostępność produktu:

Produkt chwilowo niedostępny

8,83 zł

Więcej informacji

Jądra Pestek Moreli gorzkie (150g)


Gorzkie jądra pestek moreli pochodzą z dzikich odmian drzew morelowych.
Wyselekcjonowane owoce zbierane są ręcznie. Naturalna żywność powinna być
spożywana w racjonalnych ilościach. Spożycie zbyt wielu jąder może spowodować
nieprzyjemne skutki uboczne.

Gorzkie jądra pestek moreli są najbardziej zasobnym źródłem witaminy B 17. Jadra pestek moreli dostarczają także wiele minerałów, a w szczególności magnezu. Oprócz witaminy B17 są źródłem są źródłem witaminy B15 i kwasu salicylowego, wykazującego działanie bakteriobójcze.

Współczesna dieta jest bardzo uboga w witaminę B-17 . Największe stężenie amigdaliny czyli właśnie witaminy B17 możemy znaleźć właśnie w pestkach moreli, brzoskwiń, nektarynek i śliw. Dzięki spożywaniu pestek tych owoców możemy SKUTECZNIE dostarczyć organizmowi niezbędnych składników.

Lecznicze działanie witaminy B17 opisywano już ponad 5000 lat temu w Egipcie, proponując używanie wody migdałowej do leczenia raka skóry. Podobne zapiski o stosowaniu gorzkich migdałów  pochodzą z Chin sprzed 4500 lat. W nowożytnej medycynie pierwsze informacje na temat działania wit. B 17 pojawiły się dzięki pracom  biochemika nazwiskiem dr Ernst T. Krebs. Według badań Krebs'a wiemy o tym, że witamina B17 skutecznie leczy raka.Badania które prowadzi T. Krebs wskazują na fakt, że rak jest najprawdopodobniej skutkiem niedoboru witaminy B 17.

Witamina B17, amigdalina albo letril – to trzy różne nazwy tej samej substancji pochodzenia naturalnego. Zatem kiedy letril dostanie się do ludzkiego organizmu, rozchodzi się do wszystkich komórek zdrowych i chorych. Z tym, że w zdrowych komórkach zamienia się w glukozę, a w rakowej uwalnia cyjanek (kwas pruski) oraz aldehyd benzoesowy. Te dwie substancje niszczą komórkę rakową i tylko ją, a o to właśnie chodzi. Natura w doskonały sposób zabezpieczyła nas przed kwasem pruskim zawartym w pestkach owoców.   

Sposób użycia:

Maksymalna dzienna ilość spożycia według UE to 2 jądra moreli Nie należy przekraczać zalecanej dawki dziennej Gorzkie pestki moreli zawierają w sobie kwas cyjanowodorowy Przekroczenie zalecanej dziennej dawki może doprowadzić do zatrucia.
Nieprzeznaczony dla niemowląt i małych dzieci.

Przechowywać w szczelnie zamkniętym, oryginalnym opakowaniu, w miejscu
niedostępnym dla dzieci.


Skład:
100 % jądra pestek moreli

Produkt może zawierać śladowe ilości orzechów ziemnych, gorczycy, glutenu, sezamu, soi.


Masa netto:
150 g

Producent:
INTENSON
Polska

Kraj pochodzenia

Grecja/Turcja/Chiny

Opinie

Napisz opinię

Gorzkie jądra pestek moreli 150g INTENSON

Gorzkie jądra pestek moreli 150g INTENSON

Napisz opinię

Produkty powiązane