Brak produktów
Podane ceny są cenami brutto
084909000798
Zapytaj o produktProdukt chwilowo niedostępny
Ostatnie egzemplarze!
Data dostępności:
Tapioka powstaje ze skrobi manioku. Jest pozbawiona smaku i nie powoduje alergii. Stanowi ważny składnik diety bezglutenowej i niskobiałkowej. Mąki używa się do zagęszczania sosów, musów owocowych, lukru.
Tapioka produkowana jest w wielu krajach w specjalnie do tego przystosowanych zakładach w pobliżu naturalnych upraw surowca do jej produkcji czyli manioku.
Surowcem do produkcji skrobii z manioku są bulwy tej rośliny przypominające swoim wyglądem duże podłużne buraki jednak o zupełnie innej barwie. Zewnętrzna część bulwy jest brązowa a wnętrze śnieżno białe. To właśnie z wewnętrznej części bulwy uzyskuje się mąkę z manioku z której powstają kulki tapioki.
Tak wygląda proces ich produkcji
https://www.youtube.com/watch?v=22GqFL8xEvY
Sposób użycia:
Rozprowadzić w niewielkiej ilości wody, dodać do potrawy. Idealna do zagęszczania potraw gotowania budyniów, kisieli i innych rodzajów deserów.
Skład:
tapioka mąka 100%
Pochodzenie:
Tajlandia
Zawartość netto:
400g
Producent:
COCK