Kategorie Bloga

Główna

Herbata czerwona prasowana w kostkach 125g HAICHAO

6918970229885

Zapytaj o produkt
Dostępność produktu:

Dostępny

Ostatnie egzemplarze!

34,50 zł

Więcej informacji

Herbata czerwona prasowana w kostkach

Oryginalna chińska czerwona herbata Pu-erh.

Wspaniała herbata o właściwościach odchudzających.

Za poradą osobistych lekarzy pili ja cesarze chińscy zarówno ze względów zdrowotnych, jak i profilaktycznych. Po wielu badaniach zaakceptowana została również w Europie, gdzie doceniono jej szczególne właściwości powodujące utratę nadmiaru tkanki tłuszczowej oraz korzystnie wpływające na metabolizm organizmu.

Pu-erh herbata czerwona - częściowo fermentowana, w odróżnieniu od herbaty czarnej - fermentowanej i zielonej - niefermentowanej.

Nazwa Pu-erh pochodzi od miejscowości Puer w prowincji Yunnan, dokąd zwożono herbatę na targ z górzystych upraw okolic Simao i Xishuangbanna. Właściwa herbata Pu-erhjest typowym produktem Yunnanu, gdzie rosną specjalne gatunki drzew herbacianych zwanych Qingmao - "Królewskie Drzewa". Herbata Pu-erh zyskuje swój niepowtarzalny smak i charakterystyczny aromat oraz wyjątkowe właściwości dzięki specjalnemu procesowi produkcji, stosowanemu od blisko dwóch tysięcy lat.

W odróżnieniu od innych herbat, które powinny być świeże, Pu-erh musi leżakować w odpowiednich warunkach a jej proces produkcji nie może zostać skrócony. Jest to bardzo ważne, ponieważ w okresie dojrzewania liści powstają w nich charakterystyczne dla tej herbaty flawonoidy. 
Camelia sinensis - 
roślina, której liście używane są do produkcji herbat zawiera dużo rożnych związków biologicznie czynnych, takich jak garbniki, alkaloidy, flawonoidy, aminokwasy, pierwiastki śladowe (wapń, magnezżelazocynk, mangan, miedź, selen) oraz witaminę E.

Herbatę Pu-erh odróżnia od innych herbat duża zawartość tych związków, a szczególnie flawonoidów, które nadają herbacie Pu-erh charakterystyczny smak i aromat ziemi. Flawonoidy wykazują właściwości przeciwutleniające (stabilizatory procesów utleniania), a także odtruwające - wiążą i kompleksują metale i toksyny.

Zawarte w herbacie Pu-erh związki aktywują enzymy pokarmowe do wydzielania soków trawiennych oraz pobudzają perystaltykę jelit. Wszystkie te właściwości wpływają na metabolizm tłuszczowy, zmniejszając ilość tłuszczu w tkance podskórnej.

Sposób przygotowania: W czajniczku lub w filiżance zalewamy kostkę (3 g) herbaty wrzącą, najlepiej źródlaną wodą i zostawiamy pod przykryciem na czas od 2 do 5 minut. Czynność można powtórzyć zalewając 2-3 krotnic te same liście. W odróżnieniu od herbaty zielonej, którą należy pić na czczo, Pu-erh pijemy po jedzeniu. Nie należy herbaty słodzić, ponieważ cukier neutralizuje większość jej właściwości.



Skład:

herbata czerwona-camellia sinensis 100%



Zawartość netto:

125g

Producent:

HAICHAO GROUP  

Produkty powiązane