Kategorie Bloga

Główna

Budyń waniliowy bezglutenowy BIO 40g AMYLON

8594006666497

BioPlanet »

Zapytaj o produkt
Dostępność produktu:

Produkt chwilowo niedostępny

3,50 zł

Więcej informacji

SKŁADNIKI
skrobia kukurydziana*, mielona wanilia Bourbon* (1,5 %), naturalny aromat waniliowy (*certyfikowany składnik ekologiczny)

OPIS
Produkt bezglutenowy. Budyń można przygotować także przy użyciu różnych typów MLEKA (np. owczego, koziego) oraz napojów (np. sojowego, ryżowego).

SPOSÓB PRZYGOTOWANIA
Z ½ l zimnego MLEKA (1,5 % tłuszczu) odlać ½ szklanki. Do pozostałego MLEKA dodać 2 łyżki cukru (40 g) i pozostawić do zagotowania. Do ½ szklanki MLEKA wsypać zawartość torebki i dobrze wymieszać. Do gotującego się MLEKA wlać rozrobiony z mlekiem budyń, mieszając do zgęstnienia. Gotowy budyń jest przeznaczony do szybkiego spożycia.

WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 g PRODUKTU PRZED PRZYGOTOWANIEM
Wartość energetyczna: 1495 kJ/352 kcal
Tłuszcz: 0,1 g
w tym kwasy tłuszczowe nasycone: 0 g
Węglowodany: 87 g
w tym cukry: 0,8 g
Białko: 0,9 g
Sól: 0,02 g

ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA
Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu.

Kraj producenta: Czechy
Certyfikat bio: jest
Inne: BEZ GLUTENU
 

Produkty powiązane