Kategorie Bloga

Główna

Ciecierzyca BIO 1000g BIO PLANET

5907814665065

BioPlanet »

Zapytaj o produkt
Dostępność produktu:

Produkt chwilowo niedostępny

17,40 zł

Więcej informacji

Ciecierzyca to roślina wywodząca się z rodziny bobowatej. Roślina jest wyłącznie rośliną uprawną, i jest uprawiana głównie w Azji zachodniej. Sama roślina jest znana już od bardzo dawna i stanowiła częsty składnik diety wielu ludów w starożytności. Ciecierzyca wyglądem przypomina groch i jest wykorzystywana podobnie jak on. Po wymieszaniu z oliwą z cieciorki powstanie smaczna pasta, którą można smarować chleb. Ekologiczne ziarno ciecierzycy świetnie nadaje się do wszelkiego rodzaju past z dodatkiem oliwy i świeżych ziół, a także do zup, potraw jednogarnkowych, sosów i sałatek.

SKŁADNIKI

ciecierzyca* 100% (*certyfikowany składnik ekologiczny)

SPOSÓB PRZYGOTOWANIA

uprzednio namoczoną co najmniej 12 godzin i przepłukaną cieciorkę należy gotować w świeżej, nieosolonej wodzie ok. 60 min. Ciecierzycę solimy dopiero pod koniec gotowania.

WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 g

  • Wartość energetyczna - 1445 kJ / 343 kcal
  • Tłuszcz - 4,6 g,
  • w tym kwasy tłuszczowe nasycone - 0,6 g
  • Węglowodany - 45 g,
  • w tym cukry - 11 g
  • Błonnik - 17 g
  • Białko - 22 g
  • Sól - 0,06 g

ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA

Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu

 

INFORMACJA ALERGENNA

Produkt może zawierać alergeny: gluten, orzeszki ziemne i inne orzechy, sezam, soję.

MASA NETTO

1000g

SZCZEGÓŁY PRODUKTU

BEZ GLUTENU (w składnikach): BEZ GLUTENU (w składnikach)

BEZ GLUTENU (deklaracja): BEZ GLUTENU (deklaracja)

WEGETARIAŃSKI: WEGETARIAŃSKI

WEGAŃSKI: WEGAŃSKI

CERTYFIKAT BIO: jest

PRODUCENT (marka): BIO PLANET - seria ZIELONA (strączkowe)

KRAJ PRODUCENTA: Polska

KRAJ POCHODZENIA SKŁADNIKÓW: Turcja

Produkty powiązane