Brak produktów
Podane ceny są cenami brutto
5907814665065
Zapytaj o produktProdukt chwilowo niedostępny
Ostatnie egzemplarze!
Data dostępności: 2016-03-03
Ciecierzyca to roślina wywodząca się z rodziny bobowatej. Roślina jest wyłącznie rośliną uprawną, i jest uprawiana głównie w Azji zachodniej. Sama roślina jest znana już od bardzo dawna i stanowiła częsty składnik diety wielu ludów w starożytności. Ciecierzyca wyglądem przypomina groch i jest wykorzystywana podobnie jak on. Po wymieszaniu z oliwą z cieciorki powstanie smaczna pasta, którą można smarować chleb. Ekologiczne ziarno ciecierzycy świetnie nadaje się do wszelkiego rodzaju past z dodatkiem oliwy i świeżych ziół, a także do zup, potraw jednogarnkowych, sosów i sałatek.
SKŁADNIKI
ciecierzyca* 100% (*certyfikowany składnik ekologiczny)
SPOSÓB PRZYGOTOWANIA
uprzednio namoczoną co najmniej 12 godzin i przepłukaną cieciorkę należy gotować w świeżej, nieosolonej wodzie ok. 60 min. Ciecierzycę solimy dopiero pod koniec gotowania.
WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 g
ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA
Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu
INFORMACJA ALERGENNA
Produkt może zawierać alergeny: gluten, orzeszki ziemne i inne orzechy, sezam, soję.
MASA NETTO
1000g
SZCZEGÓŁY PRODUKTU
BEZ GLUTENU (w składnikach): BEZ GLUTENU (w składnikach)
BEZ GLUTENU (deklaracja): BEZ GLUTENU (deklaracja)
WEGETARIAŃSKI: WEGETARIAŃSKI
WEGAŃSKI: WEGAŃSKI
CERTYFIKAT BIO: jest
PRODUCENT (marka): BIO PLANET - seria ZIELONA (strączkowe)
KRAJ PRODUCENTA: Polska
KRAJ POCHODZENIA SKŁADNIKÓW: Turcja