Brak produktów
Podane ceny są cenami brutto
9421900038220
Zapytaj o produktProdukt chwilowo niedostępny
Ostatnie egzemplarze!
Data dostępności: 2016-04-01
250g POJEMNOŚCI to 25 Porcji zalecanego spożycia.
Certyfikowany poziom Methylglyoxalu
Miód Manuka jest dobrze znany ze swoich właściwości. Od wieków używany przez Maorysów - rdzennych mieszkańców Nowej Zelandii. Odkrycia nowoczesnej nauki dowiodły, że miód ten posiada wyjątkową antybakteryjną aktywność niespotykaną w innych miodach.
Watson & Son z dumą zbiera i pozyskuje ten wyjątkowy miód z najbardziej odległych nieskażonych regionów Nowej Zelandii. Gwarantujemy, że nasz Aktywny miód Manuka ma przebadany poziom Methylglyoxalu, zweryfikowany przez certyfikowane niezależne laboratorium.
Methylglyoxal jest aktywnym składnikiem miodu Manuka, i jego obecność świadczy o unikalnych antybakteryjnych właściwościach miodu. Im wyższy wskaźnik, tym wyższa aktywność. Miód Manuka MG 300+ [mg/kg] to podtrzymujący stopień zawartości Methylglyoxalu. Oznacza to, że każdy jeden kilogram Miodu Manuka 300+MGO zawiera przynajmniej 300 miligramów Methylglyoxalu.
Korelacja metod badawczych: 300+MGO <=> NPA 10+
Podtrzymujący stopień funkcjonalności miodu.
W związku ze zmianami, jakie Ministerstwo Zdrowia Nowej Zelandii obecnie wprowadza, metoda badawcza NPA, podobnie jak bazujące na niej oznaczenie UMF zostaną zastąpione, asymilując metodę badawczą określającą poziom Methylglyoxalu. Obecne zmiany -ogłoszone w lipcu 2014r.- mają charakter tymczasowych wskazówek, mających na celu przygotowanie rynku na uchwalenie jednoznacznego stanowiska Rządu Nowej Zelandii, które zostanie ogłoszone -według wszelkich prognoz- w drugiej połowie 2015 roku, a wejdą w życie 18 Stycznia 2016.
Pojemność:
250g
Producent:
WATSON & SON Ltd, Masterton, New Zealand