Brak produktów
Podane ceny są cenami brutto
5905279653399
Zapytaj o produktDostępny
Ostatnie egzemplarze!
Data dostępności: 2018-05-11
suplement diety
Capra Colostrum suplement diety którego źródłem jest colostrum pochodzenia koziego.
Pochodzi od kóz karmionych trawą, które w okresie wiosna lato jesień są na wolnym wybiegu.
Mleko kóz jest bardziej zbliżone do ludzkiego mleka niż mleko krowie.
Zakład w którym powstaje surowiec do preparatu Capra Colostrum podlega ścisłej kontroli i każda partia badana jest pod kątem obecności antybiotyków i pestycydów, główna zasada zakładu to zero tolerancji dla antybiotyków i pestycydów. Kolejnym gwarantem który świadczy o wysokiej jakości produktu jest fakt iż używanie hormonów w Holandii jest zakazane prawem.
Cechy produktu:
• czysta suszona siara z pierwszego mleka koziego
• standaryzowane do 27% immunoglobulin (IG)
• 500 mg suszonego koziego colostrum w jednej kapsułce
• produkt w czystej postaci – bez dodatków
Colostrum łącznie zawiera około 250 różnych składowych.
W skład Colostrum wchodzi:
-Białka i peptydy które stanowią aż 60% suchej masy Colostrum z pierwszych godzin po porodzie. Stąd tak istotne z punktu widzenia aktywności biologicznej Colostrum jest zbieranie go jak najwcześniej po porodzie. Białka Colostrum należą do dwóch głównych grup. Są to białka serwatkowe – 80% i kazeinowe – 20%.
-Aminokwasy egzogenne dostarczają pełnowartościowego budulca. Już sama intensywna produkcja komórek odpornościowych wymaga zdolności do tworzenia białek.
-Kazeina
-Laktoferyna
-Lizozym
-Laktoza
-Immunoglobuliny
-Czynniki wzrostu, cytokiny i hormony
-Witaminy
-Minerały w Colostrum w największych stężeniach wstępują: fosfor, wapń, potas, magnez i sód.
Wyjątkowość Colostrum polega na tym, że do jego pozyskiwania nie stosuje się żadnych zaawansowanych technicznie metod – jest ono produktem celowo oddawanym przez matki ssaków na potrzeby ich nowo narodzonych potomków.
Składniki:
kozie colostrum w proszku (czysta suszona siara z pierwszego mleka koziego) o zawartości min. 27% immunoglobulin IG , stabilizator – hydroksypropylometyloceluloza (otoczka kapsułki)
Sposób użycia
2 kapsułki dwa razy dziennie na pusty żołądek
Nie należy przekraczać zalecanej porcji do spożycia w ciągu dnia.
Suplement diety nie może być stosowany jako substytut zróżnicowanej diety.
Nie stosować w przypadku nadwrażliwości na którykolwiek ze składników preparatu.
Przechowywać w sposób niedostępny dla małych dzieci.
Opakowanie:
120 kapsułek Vcaps, 1 kapsułka zawiera 500 mg standaryzowanego colostrum w proszku
Kraj pochodzenia:
Holandia
Producent:
Hepatica
Więcej informacji na temat białek i peptydów z siary i mleka można znaleźć w artykule naukowym Michała Zimeckiego oraz Jolanty Artym, napisanego na potrzeby Zakładu Terapii Doświadczalnej Instytutu Immunologii i Terapii Doświadczalnej PAN im. Ludwika Hirszfelda we Wrocławiu, który można znaleźć tutaj
Standaryzowane na IG
I to mi się podoba, nie jakieś tam bylesiara...