Kategorie Bloga

Główna

Ciasto pierogowo-makaronowo-naleśnikowe 500g BEZGLUTEN

5907459846188

BEZGLUTEN »

Zapytaj o produkt
Dostępność produktu:

Dostępny

6,60 zł

Więcej informacji

Ciasto pierogowo-makaronowo-naleśnikowe. Produkt bezglutenowy.  

Produkt dietetyczny, bez konserwantów !!!

Koncentrat do sporządzania pierogów, naleśników i makaronu

Skład:

skrobia kukurydziana, skrobia ziemniaczana, mąka ryżowa, skrobia pszenna bezglutenowa, glukoza, substancje zagęszczające: guma guar, E 464; błonnik pokarmowy, regulator kwasowości: E 575; substancja spulchniająca: węglany sodu.

Wartość odżywcza w 100 g produktu:

Wartość energetyczna w 100 g produktu: 1509 kJ / 356 kcal

Tłuszcz:  0,6 g

w tym kwasy tłuszczowe nasycone:  0,3 g

Węglowodany:  82 g

w tym cukry: 5,9 g

Białko: 2,1  g

Sól: 1,3  g

Sposób przygotowania:

Produkt do samodzielnego przygotowania.

•  500 g Koncentrat mąki wieloziarnistej. Produkt bezglutenowy

•  0,5 łyżeczki soli (5 g )

•  0,5 łyżeczki cukru (8 g)

•  7 g drożdży w proszku

•  500 ml ciepłej wody

•  3 łyżki oleju (20 g)

Zawartość torebki wsypać do naczynia, dodać sól i wymieszać. Następnie wsypać cukier, drożdże, wlać wodę (temperatura ok. 26 °C) i olej. Wszystkie składniki dokładnie wymieszać łyżką na jednolitą masę. Ciasto przełożyć do foremki, przykryć ściereczką i pozostawić na ok. 30 minut w temperaturze pokojowej (ok. 20 °C). Gdy ciasto podwoi swoją objętość, należy posmarować  wierzch chleba olejem i włożyć foremkę do wcześniej nagrzanego piekarnika. Piec w temperaturze 180 °C około 40-45 minut. Nie otwierać piekarnika podczas pieczenia. Kiedy chleb będzie gotowy wyjąć go z foremki i zostawić do ochłodzenia. Sugerowany rozmiar foremki 27 cm x 12 cm. Zaleca się piec w piekarniku bez termoobiegu.

Masa netto:

500 g

Producent:

BEZGLUTEN. Polska

Opinie

Napisz opinię

Ciasto pierogowo-makaronowo-naleśnikowe 500g BEZGLUTEN

Ciasto pierogowo-makaronowo-naleśnikowe 500g BEZGLUTEN

Napisz opinię

Produkty powiązane