Brak produktów
Podane ceny są cenami brutto
5907459846577
Zapytaj o produktProdukt chwilowo niedostępny
Ostatnie egzemplarze!
Data dostępności:
Koncentrat do wyrabiania i formowania kęsów o konsystencji tradycyjnego pieczywa np: pizza
Skład:
Skrobia pszenna bezglutenowa, skrobia kukurydziana, mąka kukurydziana, glukoza, substancja zagęszczająca: guma guar, E464; błonnik pokarmowy, regulator kwasowości: E575; substancja spulchniająca: węglany sodu.
Wartość odżywcza w 100 g produktu:
Wartość energetyczna w 100 g produktu: 1547 kJ / 365 kcal
- tłuszcz: 2,2 g
w tym kwasy tłuszczowe nasycone: 1,9 g
- węglowodany: 85 g
w tym cukry: 5,8 g
- białko: 0,6 g
- sól: 0,113 g
Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu.
Produkt dietetyczny, bez konserwantów !!!
Sposób przygotowania:
Sposób przygotowania /Koncentrat ciasta chlebowego. Produkt bezglutenowy/
Składniki:
500 g Koncentrat ciasta chlebowego.Produkt bezglutenowy,
0, 5 łyżeczki soli (5 g),
0, 5 łyżeczki cukru (8 g),
7 g drożdzy w proszku,
450 ml ciepłej wody,
3 łyżki oleju (20 g).
Zawartość torebki wsypac do naczynia, dodać sól i wymieszac. Następnie wsypac cukier, drożdze, wlać wodę (temperatura ok. 26 °C) i olej. Wszystkie składniki dokładnie wymieszac łyżka na jednolita masę. Ciasto przełożyc do foremki, przykryc ściereczką i pozostawic na ok. 30 minut w temperaturze pokojowej (ok. 20 °C). Gdy ciasto podwoi swoja objetość, należy posmarowac wierzch chleba olejem i włożyc foremke do wcześniej nagrzanego piekarnika. Piec w temperaturze 180 °C około 40-45 minut. Nie otwierać piekarnika podczas pieczenia. Kiedy chleb będzie gotowy wyjać go z foremki i zostawić do ochłodzenia. Sugerowany rozmiar foremki 27 cm x 12 cm. Zaleca sie piec w piekarniku bez termoobiegu.
Masa netto:
1000 g
Producent:
BEZGLUTEN. Polska